Üniversitemizde “Türkiye’de Uluslararasılaşma Politikaları” Konulu Konferans Düzenlendi
24 Nisan 2024 | 20:31

Üniversitemiz Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPAR) tarafından “Türkiye’de Uluslararasılaşma Politikaları” konulu konferans düzenlendi. Moderatörlüğünü EPAR Müdürü Prof. Dr. Bilal Güneş’in yaptığı programa konuşmacı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Kondakçı katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Musa Yıldız, uluslararasılaşma konusunda bilgiler verdi. Uluslararasılaşmayı tek başına ulaşılması gereken nihai bir amaç olarak görmediklerini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Eğitim ve araştırma süreçlerinde kalitenin arttırılması ve mükemmelliğe ulaşılabilmesi için vazgeçilmez bir araç olarak görüyoruz. Üniversitelerin, uluslararasılaşma yolu ile kendi bulunduğu şehre, bölgeye veya ülkeye daha iyi hizmet etme fırsatı yakalayacağını düşünüyoruz. Dolayısı ile araştırma üniversitesi olan Kurumumuzun ülkemize daha iyi hizmet edebilmesi için Küreselleşmenin doğal bir parçası olarak gördüğümüz uluslararasılaşmayı önemsiyoruz” dedi.

“Gazi Üniversitesi olarak; kendi vizyon, misyon ve hedeflerimiz ile uyumlu, öğrenci, akademik ve idari personelimizin kalite süreçlerindeki rollerini güçlendirmeyi,  milletimizin refahını arttırmayı ve evrensel düzeyde bilgi üretmeyi hedefleyen uluslararasılaşma politikası izlemekteyiz” ifadesini kullanan Prof. Dr. Musa Yıldız, “Üniversitemizin, “Uluslararası düzeyde bilim, teknoloji ve sanatta, girişimci ve öncü bir üniversite olmak” ile ifade edilen Vizyonu da bizim uluslararasılaşmaya verdiğimiz önemin ve ayrıcalığın göstergesidir. Bunun yanında 2024-2028 dönemi Stratejik planımızdaki stratejik amaç ve hedeflerimizde uluslararasılaşmayı; kalite süreçlerinin iyileştirilmesinde ve mükemmelliğe ulaşmada vazgeçilmez bir araç olarak değerlendirmekteyiz” şeklinde konuştu.

Gazi Üniversitesi yönetimi olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda Üniversitemizin uluslararası sıralamalarda yükselme trendi içinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin uluslararasılaşılaşma politikası ile yabancı dilde eğitim, uluslararası öğrenci ve personel hareketliliği, uluslararası ortaklıklar ve araştırma çıktılarının tanınırlığını artırarak global bir kimlik kazanmayı hedeflediğini dile getirdi. EPAR’ın düzenlediği bu eğitimi önemsediklerini de belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ olmak üzere tüm EPAR çalışanlarına ve katılımlarından dolayı da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Değerli Bilim İnsanı Prof. Dr. Yaşar Kondakçı’ya teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından EPAR Müdürü Prof. Dr. Bilal Güneş söz aldı. Prof. Dr. Bilal Güneş, YÖK’ün ulaslararasılaşma konusuna verdiği öneme dikkat çekti. Prof. Dr. Güneş, programa katılımlarından dolayı Prof. Dr. Yaşar Kondakçı’ya teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Yaşar Kondakçı ise konuşmasında yükseköğretimde uluslararasılaşma konusuna değindi. Prof. Dr. Yaşar Kondakçı, yükseköğretimde uluslararasılaşma konusunun dünyadaki ve Türkiye’deki boyutu hakkında harita üzerinde bilgiler verdi. Gazi Üniversitesinin uluslararası düzeyde başarılarına değinen Prof. Dr. Yaşar Kondakçı, bu başarıları takdir ettiğini söyleyerek Üniversitemiz yönetimini tebrik etti.

-1 -1 -1 -1 -1
background image