Sağlık Bilimleri Fakültesi, Anıtkabir’i Ziyaret Etti
27 Mart 2024 | 15:34

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruluşunun 16. yılı olması nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyarete, Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Makbule Gezmen Karadağ, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personel katılım sağladı.

Prof. Dr. Bülent Elbasan ve heyet Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk mozolesine ulaştı. Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi yazan çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından heyet, Misakı Milli Kulesi’ne geçti. Prof. Dr. Bülent Elbasan, Anıtkabir Defteri’ni de imzaladı.

Prof. Dr. Bülent Elbasan, deftere şunları yazdı:

“Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,

Adını gururla taşıdığımız Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimizle birlikte, Fakültemizin kuruluşunun 16. yılında huzurundayız.

Bin bir emek, zorluk ve kahramanlıkla kurduğun çağdaş Türkiye Cumhuriyetini en üst düzeyde temsil eden fikri hür, vicdanı hür Diyetisyenleri, Fizyoterapistleri, Sosyal Hizmet Uzmanları, Odyologları ve Dil ve Konuşma Terapistleri yetiştirmekten son derece mutluyuz. Çağdaş dünya ülkelerinin takip ettiği tıp, sağlık ve bilim dünyasında yerimizi almaya çalışırken; işaret ettiğin bilimsellik, barış ve özgürlük yolunda hızla ilerliyoruz.

Sana duyulan sevgimiz ve saygımız hiçbir zaman eksilmeyecek. Biz sağlık profesyonelleri için; düşüncelerin, ilke ve devrimlerin, gösterdiğin hedeflere ulaşma çabalarında yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Gerektiğinde bayrağımız, vatanımız, cumhuriyetimiz ve tüm değerlerimiz adına gözümüzü kırpmadan canımızı feda edeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile aziz hatıranız huzurunda saygıyla eğiliyor, seni minnetle anıyoruz.

Ruhun şad olsun.”

-1 -1 -1 -1 -1
background image