Üniversitemiz Sporda da Bir Numara
30 Aralık 2023 | 22:13

Gazi Üniversitesi hemen her alanda başarılarla dolu bir yılı daha geride bıraktı. Üniversitemiz sportif faaliyetlerde de büyük başarı elde etti. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2023 yılındaki etkinliklerine Gazi Üniversitesi damga vurdu. Federasyonun faaliyetlerine 25 spor dalıyla katılan Üniversitemiz, faaliyetlere katılan 184 üniversite arasında en çok spor dalında mücadele eden üniversite oldu. Üniversitemiz 320 sporcuyla da Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun faaliyetlerine en çok sporcu gönderen ikinci üniversite oldu.

Üniversitemizin faaliyetlerdeki başarısı madalya sayılarına da yansıdı. Üniversitemiz sporcuları 2022-2023 sezonunda 25 altın, 14 gümüş, 16 bronz olmak üzere toplam 55 madalya kazanma başarısı gösterdiler. Böylece Üniversitemiz, madalya sayısı bakımından da ilk sırada yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi olarak sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerin yanı sıra sportif faaliyetlere de büyük önem verdiklerini söyledi. Üniversitemizin beden eğitimi alanında da köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Musa Yıldız, bu başarıda katkısı bulunan akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

Avrupa Üniversiteler Combat Sporlar Şampiyonası’nda Üniversitemizden Büyük Başarı-1

bilkent yol koşusu-1

unilig-1

Üniversitelerarası Yol Bisiklet Yarısı, Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı-1

background image